menu +

AirDesign SuSi2


SuSi – Super Simple – er en liten, enkel vinge; En såkalt «mini-vinge» med maksimal ytelse og utrolig lettflygende egenskaper.

Disse egenskapene gjør SuSi2 til det perfekte verktøyet for hike & fly. Du har gliden for å krysse daler og den tar termikken lett, den er stabil i turbulente forhold og sterk vind.

De mest fremtredende egenskapene til SuSi2 er ytelsen på glid, det brede hastighetsområdet, høy stabilitet, komfortabel handlling i turbulens, enkle startegenskaper og den smidige, men kontrollerbare handlingen. Alle disse egenskapene gjør termiske og dynamiske manøvrer enkle. Dessuten er SuSi2 veldig liten å pakke og ekstremt lett.

Ved å implementere vår Razor Edge-teknologi, var vi i stand til å øke glide-forholdet opp ett hakk. SuSi2s forgjenger viste allerede sin styrke i ulike konkurranser som Red Bull Dolomitenmann og Red Bull Elements. Med den økte gliden er SuSi2-settet en ny standard i denne kategorien.

SuSi2 fungerer ikke bare bedre; Dens karakteristikk er enda mer behagelig. Lite pitch og er meget stabil i turbulens. Vi kaller dette AirDesign Comfort-in-Flight. Dette gjør at SuSi2 er attraktivt for et bredt spekter av piloter.


Pilotprofil

AirDesign SuSi2 er en multi-purpose mini-wing:

– For hike & fly piloter som et alternativ til en standard paraglider. På grunn av den lille størrelsen og den lette vekten, har SuSi2 et meget lite pakkvolum. Med sin utmerkede glideytelse kan nytt terreng utforskes.

– Dynamisk Free Flying – Flere og flere piloter starter med asymmetriske øvelser, barrel rolls etc. SuSi2 gir her god smidighet og direkte handling i en morsom pakke.

– Sterk-vinds flyging – Takket være den høyere trimhastigheten, er SuSi-piloter fortsatt i stand til å fly, mens andre må forbli på bakken. Også under normale forhold har SuSi2 gode termiske egenskaper.

Størrelsen 20m2 er vårt inngangsnivå på SuSi2, egnet for nybegynnere til mini-vinger og for tunge piloter.

Størrelse 18m2 er standardstørrelsen på SuSi2. Den passer perfekt til de fleste erfarne piloter.

Størrelse 16m2 er enda 4 km/t raskere. Den viser mer energi i svinger og dynamiske manøvrer. Den er egnet for eksperter eller meget lette piloter.

Størrelse 14m2 er den mest ekstreme vingen med svært høy hastighet og den korteste bremseveien. Vi anbefaler det kun til meget erfarne piloter.


Tips og teknikker
For å maksimere gliden, ta tak i C-raiserne rundt i høyde ved karabinene og trekk forsiktig ned (~ 3cm). Glideren senker litt og ytelsen øker med et halvt glidetall. C-raiserene er også veldig hjelpsomme til å kontrollere vingen på glide. Sjekk ut vår videoseksjon.


Designdetaljer:

  • SuSi2s vingeprofil ble utviklet spesielt for denne typen vinge sammen med teknologi utviklet for våre 2-linjers høy ytere.
  • Et nytt lineoppsett resulterer i relativt normale flyveegenskaper og reduksjon i totalt line forbruket.
  • 3-linekonsept med delt D på de øvre C-linene.
  • Nylon spiler i forkant holder profilen i perfekt form og forbedrer ytelse og startegenskaper.
  • 3D Cut: En teknisk vingemetode brukt i forkanten. Dette gir en forbedret luftstrøm og økt ytelse.
  • Forsterket 12mm raisere, hastighetssystem, justerbare bremsehåndtak og smusshull på vingespissene fullfører kvaliten.
  • Razor Edge: En spesialdesignet, presis bakkantteknikk som optimaliserer profilen og forbedrer gliden vesentlig.

Designer´s notat

Testflyvinger har vist at SuSi2 har god pitch stabilitet med enkel handling for en vinge av denne typen.

Med bare et lite bremseinnput kan SuSi2 fly flatt og har en forbløffende klatre egenskap for sin lille størrelse. Med mer bremseinngang, SuSi2 er super smidig, super morsom og kan brukes som en speedflyer. SuSi2 reagerer på bremseinnput direkte og bygger raskt opp energi for å gjøre dynamiske wing-overs eller spiraler!

For en vinge av denne typen har SuSi2 en god glid med rundt 8 til 8,5, noe som gjør den sammenlignbar med mange ekstra små mellomliggende paraglidere. SuSi2 kutter gjennom turbulens uten overdreven reaksjon, absorberer turbulensen med minimal pitch eller roll. Handlingen, samtidig som den er aktiv, er redusert til overkommelige nivåer som gjør SuSi2 til en av de mest komfortable vingene av denne typen.


Sikkerhetsinformasjon og FAQs

Beskrivelse:

SuSi2 kan beskrives som en mini-vinge, noe som betyr at den er en liten paraglider med egenskaper som kan sammenlignes med en paraglider i stedet for en speedrider. SuSi2 har en akselerator (speed bar) og ingen trimmere. Den er egnet for termisk flyging, hike & fly og hangflyging – en ekte multifunksjonell paraglider.

SuSi2 er litt raskere enn en standard paraglider for å maksimere fleksibiliteten og den morsomme flyopplevelsen. For å bedre gliden, trekk ned C-raiserne. (Se tips og teknikker ovenfor)

SuSi-serien kommer i forskjellige størrelser fra 14 m² til 20 m². Størrelser 14 er load- og shock testet i henhold til EN 926-1. Størrelsen 16 og 18 er også typetestet innenfor LTF / EN-D og størrelse 20 er typetestet LTF / EN-C.


Farger

Ønsker du «custom color» på vingen din kan du se fargekombinasjoner på deres hjemmeside, dette vil gi en økning i pris på 200 euro:

https://www.ad-gliders.com/en/products/gliders/susi2-mini-wing#67959


Ser du etter en lettere utgave tar du en titt her:

https://www.ad-gliders.com/en/products/lightweight/susi-2-superlight-mini-wing#59676


Pris: 17 000,-

Pris: Susi 2 SL: 18 600,-

Ta kontakt ved interesse: 

bjori@frittelement.no

+47 906 75 405

 

 

 

TOP