Xc Tracer Maxx

Beskrivelse

Forhandbestilling. Levering starter i slutten av Mars. Vi vil få små parti om gangen, så første mann får først 🙂 

Vario til alle nivå, mange tror att avanserte instrumenter er kun for proffe piloter som eksempel Chrigel. Men sannheten er att slike piloter som han, med de erfaringene han har fått med mye tid i luften vil ha mindre brukt for dingser som piper, det som er aller viktigste for proffe piloter er et instrument som har en nøyaktig GPS, eller ikke går tom for strøm. En uerfaren har mye større nytte av et instrument som er følsomt, viser hvor løftet er. Der lyden matcher perfekt kva du kjenner i luften, som en kan lære mye av.

XC Tracer sine instrumenter har markedets mest sensitive teknolog. Det vil si helt uten tidsforsinkelser. XC tracer kombinerer data fra forskjellige sensorer i instrumentet kombinert med en komplisert matematisk algoritme som gjør instrumentet uten tidsforsinkelse mellom løft og synk. Dette vil gjøre det enklere å effektivisere flyging i termikk og løft, en med et vanlig variometer. Tonen i instrumentet forteller deg om du er i løft som blir sterkere på en litt annen måte en vanlig. En tykkere tone ved sentrering av løftet. Du kan også justere tonen til instrumentet selv. Prøv tone simulatoren ved å trykke her.

MAXX er det første instrumentet som har skjerm fra produsenten. XC Tracer har vert opptatt av att skjermen skal være så enkel som mulig slik att piloter skal konsentrere seg på flyging, i stedet sitte og tolke instrument. Det er ikoner i stedet for tekst og oppsettet er så enkelt att en ikke trenger å lese manual for å forstå informasjonen. Displayet har et spesielt herdet glass, som unngår forstyrrende refleksjonen og er robust på samme tid. Det er 5 ferdige oppsett med info som du kan velge mellom. Det er ikke mulighet til å sette opp egent oppsett på skjermen. Det er heller ikke planer om konkurranse eller XC oppsett på skjermen pr dags dato. Grunnen er att de fleste flyger med telefon eller Pad med apper til slike funksjoner.

Oppsett:
Enkel: Vario analog, Vario digital, høyde, bakkefart, kompass
Standard: Vario analog, Vario digital, høyde, bakkefart, kompass, vind, glidetall og flytid.
Termikk: Vario analog, Vario digital, høyde, vind, termikk assistanse, høyde statistikk over 30 sek.
Buddy: Viser høyde, vario, possisjon og status til 8 venner og opp til 100 posisjoner og status i FLARM systemet.
Luftrom: Ikke klar enda. Kommer.

FLARM:
Med MAXX kan du alltid se hvor dine kompiser flyger. Om du ønsker å følge med på en venn i lufta kan du med noen få trykk på den røde knappen på instrumentet, pare med annen pilot. Dere må være innen 30 m og du kan ha 8 piloter paret til samme tid. Du får inn da hvor langt de er borte fra der du er, høyden og hvor mye de stiger eller synker. Du kan og se om de flyver eller ikke. En sikkerhets funksjon er att den siste posisjonen til dine venner blir lagret på instrumentet. Denne informasjonen kan brukes til og finne personen om de er saknet. Du kan og se alle med aktivert FLARM i området.

Enkelt:
For att instrumentet skal være enkelt og bruke, finnes det vare en knapp på instrumentet. Du kan endre alle funksjoner med den ene knappen. Du kan også koble den på en datamaskin for å endre og finjustere innstillinger i instrumentet sin config fil.

Kompakt:
Det er ikke spart på noe for å utvikle en fungerende intern FLARM antenne. Antennens bredbånd er utviklet slik at det fungerer over hele verden, enten du flyr i Europa, USA, Australia eller andre steder. For sikre at du kan fly lovlig, er varioen, CE- og FCC-sertifisert.

Batteri.
Varioen har et litium-polymer batteri som ved fult ladet holder instrumentet i live minst 60 timer. Med alle funksjoner gående som BLE data overføring, GPS tracklogg som IGC og KLM filer. Og informasjon delt i FLARM. Batteriet lades med USB-C kabel, som følger med.

Lettvekt:
Instrumentet er bare 120 gram, perfekt til lettvekts utstyret.

Technical specifications
 • High-resolution B&W LCD, 536×336 pixels, perfectly readable
 • Five different screens selectable, from simple screen to air spaces
 • Simplest operation
 • Legendary sensitive vario technology, with no time lag
 • FLARM with transmission and reception of data, integrated antenna
 • FLARM obstacle database (optional)
 • FLARM Display of position and height of Buddies
 • Data transmission via BLE to mobile phone/tablet/E-reader
 • IGC and KML Logger, approved by the FAI for competitions
 • Many compatible apps for Android/iOS
 • Freely configurable sound settings with our tone simulator
 • Accelerometer/Compass/Gyro/Baro/GPS/BLE/FLARM
 • Running time with full battery at least 60h
 • Firmware update via drag & drop
 • Size: 92x68x18 mm
 • Weight 120g
 • CE and FCC Certification
 • Swiss made

Pris: 7990,-

Ta kontakt ved interesse:  

bjori@frittelement.no

+47 906 75 405

Translate
Close