Unknown

FrittElement

Materiell kunnskap

Vi er i dag veldig opptatt av ytelser og testrapporter på vingene vi flyr, at de skal være i toppen av de beste, toppfart, handling osv.

Men hvor ofte leser du manualen til det du flyr, vinge, sele, nødis.. 

Vi hører ofte om at man kan få gode råd og tips fra youtube, og det stemmer nok, men vi ser ofte feilmonterte seler og nødiser nettopp fra fulgte råd fra youtube.  Så en liten kikk i manualen på det produktet man har er å anbefale på det sterkeste. Det kan være små forskjeller som kan gi store utfall. 

Lær deg hvordan din sele skal monteres sammen, hvordan nødskjermen skal monteres, hvordan speedbaren skal trees osv. Lær deg hva som er viktig for at din sele skal gi den optimale beskyttelsen den kan gi. 

Dette gir det en trygghet i lufta og man har et mentalt overtak når man vet det man skal henge i flere hundre meter opp i lufta er riktig montert. 

Hos de fleste produsenter vil man finne manualer på deres hjemmeside, og synes du det er vanskelig å finne frem er det bare å ta kontakt med en norsk forhandler så får man den hjelpen man trenger. 

Jeg synes det er viktig å søke hjelp hos kyndige personer, men det er også viktig og skaffe seg den kunnskapen man bør ha om det man skal fly. 

Ihvertfall her i Trøndelag har vi et perfekt vær til å finne fram litt godt lesestoff for tiden 🙂 

 

Sisite innlegg
Skroll til toppen