Nødskjerm

Paragliding er en magisk sport som kan ta deg til bokstavlig talt nye høyder. Men den har noen risikomomenter i seg som kan forårsake store skader og ekstreme situasjoner, disse må man bygge opp kunnskap for å forstå og arbeide for å minimere. 

For å minimere risikofaktorene har valg av utstyret vi flyr med, tilpassing og kunnskap en stor påvirkning. Vi mener det er utrolig viktig at man helt i fra starten av en flykarriere legger stor vekt på kunnskap om dette området. Materiellkunnskap. Det å forstå sitt eget utstyr, hvordan ta vare på det og bruke det riktig har stor betydning for å minimere risikoen ved vår sport. 

Vi er også forskjellige individer, både med tanke på størrelser, personlighet, stressmestring m.m. Så bør dette komme med når man tar et valg på hva man kjøper? Ja, helt klart. 

I dette innlegget ønsker vi å rette fokuset mot nødskjermen

Man bør tenke gjennom om sele og nødskjermen passer sammen, passer de til min kroppslengde/armlengde, og har de den sikkerhet jeg behøver for å minimere mine risikofaktorer ved utøvelse av sporten. 

Vi anbefaler alle piloter, ny eller erfaren, om å ta seg tid til en  gjennomgang av utstyret man flyr med, bli bevisst på hva man velger og fly med samt er dette tilpasset hverandre og tilpasset deg som pilot. Les gjennom manualer og annen info fra produsentene og snakk med erfarne og kvalifiserte personer i miljøet rundt deg. Vi i Frittelement vil, når smittevernstiltakene tillater det, fortsette med pakkekvelder for nødskjerm der man får god veiledning i sitt utstyr, montering, service og ompakk. Anbefaler alle å forsikre seg om å benytte kvalifiserte fagpersoner om man overlater ompakking av nødskjermen til andre. 

Noen eksempler vi ofte ser:  lettvektssele med altfor stor nødskjerm…. feil montering av nødskjerm i selen eller mellom sele og nødskjerm… 

Flybubble er også et firma som legger ut masse nyttig informasjon og kunnskap. Så mens vi venter på at flysesongen skal skikkelig ta tak kan man øke sin kunnskap på ulike områder i sporten. Her er noen linker til temaet nødskjerm .

Kanskje du også liker…

Translate
Close