Unknown

FrittElement

Reserve Parachute

Paragliding er en magisk sport som kan ta deg til bokstavlig talt nye høyder. Men den har noen risikomomenter i seg som kan forårsake store skader og ekstreme situasjoner. 

For å minimere risikofaktorene har valg av utstyret vi flyr med, tilpassing og kunnskap en stor påvirkning. Vi mener det er utrolig viktig at man helt i fra starten av en flykarriere legger stor vekt på kunnskap om dette området. Materiellkunnskap

Vi er også forskjellige individer, både med tanke på størrelser, personlighet, stressmestring m.m. Så bør dette komme med når man tar et valg på hva man kjøper? Ja, helt klart. 

I dette innlegget ønsker vi å rette fokuset mot nødskjermen

Man bør tenke gjennom om sele og nødskjermen passer sammen, passer de til min kroppslengde/armlengde, og har de den sikkerhet jeg behøver for å minimere mine risikofaktorer ved utøvelse av sporten. 

Vi anbefaler alle piloter, ny eller erfaren, om å ta seg tid til å ta en  gjennomgang utstyret man flyr med, bli bevisst på hva man velger å fly med samt er dette tilpasset hverandre og tilpasset deg som pilot. 

Et eksempel vi ofte ser: lettvektssele med altfor stor nødskjerm…. 

Dr. Matt Wilkes har gjennomført en meget interessant studie når det kommer til nødskjerm/sele, design/utforming, tilpasning, hvordan en reagerer under stress o.s.v.

Håper denne filmen kan gi dere god informasjon og ikke minst inspirere til å skaffe dere mer kunnskap og erfaringer! 

Sisite innlegg
Skroll til toppen