Unknown

FrittElement

Valg av sitt første paragliderutstyr

Når man kommer ut av et nybegynnerkurs i paraglider med en rykende fersk PP2 lisens, er det ikke lett å vite hvilket utstyr man bør velge i havet av godsaker.

Det første eller de første årene av sin paragliderkarriere bør man tenke sikkerhet, både når det gjelder hvilken beskyttelse i selen gir og en vinge som gir trygghet i stedet for altfor store ytelser. Det kommer alltids nykommere inn i sporten så videresalg etter en periode er ikke vanskelig.

Man vil på det første nivået lære seg selv å kjenne bedre som pilot og hvilke utstyr som passer best for en selv. Dette trenger man litt tid på.

Ser man på havet av ulike produsenter der vinger og seler har ulike karakteristikker finnes det noe for en hver pilot. Men det er ikke sikkert en hver pilot passer til alt som finnes på markedet.

Under et kurs vil instruktøren følge deg og din utvikling og kan hjelpe deg på vei i valget din første vinge. En fersk PP2 bør benytte seg av kunnskapen en instruktør innehar, slik at en på sine første flyturer kan føle en trygghet når det kommer til kvaliteten på det en har kjøpt. Dette spesielt om man kjøper brukt utstyr, men er også en fordel ved kjøp av nytt. I utdanningskompendiet heter det at instruktør eller faglig leder skal godkjenne utstyret eleven ønsker og kjøpe.

Før man kjøper bør man få informasjon om flytid, skader, produksjonsår og eventuelt antall eiere utstyret har hatt. Denne informasjonen sammen med en kvalitetssjekk av utstyret som utføres av en instruktør/kyndig person, vil bidra til tryggere bruktkjøp.

Ved kjøp av nytt utstyr så bør man også benytte seg av kunnskapen til sin instruktør, da en forhandler i liten grad kjenner dine ferdigheter.

Når man endelig sitter der med komplett paragliderutstyr bør man gjøre seg kjent med det før en løper ut fra start. Hvordan settes det sammen, sammenkobling av sele m.m. Kjøper man nytt vil det følge med manualer, og kjøper man brukt så finnes det manualer på produsentenes hjemmeside eller så kan man også finne det på www.para2000.org.

I følge vårt sikkerhetssystem plikter bruker/eier av utstyret og sette seg inn i vedlikehold, bruk og anbefalinger. Så her er det smart å ta lese både sikkerhetssystem og manualer. Sikkerhetsskjemaet og masse annen nyttig informasjon finner du på www.nlf.no. Gjør det kjent med sidene, da denne siden brukes av seksjonen til å utgi informasjon.

Sisite innlegg
Skroll til toppen